Rólunk

LámaCuka Montessori Családi Bölcsőde Hálózatunk Budapesten a 3. kerület zöldövezetében, a Testvérhegy lábánál, kitűnő parkolási és megközelítési lehetőséggel működik. Ide várunk sok szeretettel minden kedves családot barátságos, meghitt, családias és igényes montessori környezetben, saját játszótérrel, minőségi fejlesztő játékokkal, montessori eszközökkel és tematikus programokkal. Több éves tapasztalattal rendelkező, szakképzett munkatársainkkal szívvel-lélekkel  készülünk nap mint nap arra, hogy a gyerekek számára érdekes és életkoruknak megfelelő foglalkozásokat tartsunk.

Pedagógiai szemléletünk szerint, követve a montessori alapelveket, főként azokat a családokat szeretnénk megszólítani, akiknek gyermekei életkoruknak megfelelően, 18 hónapos kortól 4 éves korig, a szabad játék mellett, olyan játékos tevékenységeket igényelnek, melyek kielégítik életkori kíváncsiságukat és ezen keresztül személyiségük kibontakozására teret adnak. Kis létszámú csoportjainkba várjuk a gyermekeket, ahol minderre lehetőség van maximális odafigyeléssel, sok szeretetteli mosollyal és ráhangolódással nap mint nap.

Célunk, hogy az 1-2 évig hozzánk járó gyerekek olyan szociális alapokat kapjanak, hogy önbizalommal, magabiztosan és boldogan induljanak neki az óvodai éveknek. Családi bölcsődénk családsegítő szerepe mellett nagy hangsúlyt fektet az óvoda-előkészítő funkciójára is.

Hitvallásunk, hogy a gyerekeknél jobban senki sem érzi meg, hogy ki szereti őket igazán és feltétel nélkül, ami  azért nagyon fontos, mert gyermekünk már egész kicsi korától azt szokja meg, hogy elfogadják őt és bízhat az őt körülvevő emberekben. Ezen túl minden későbbi, felnőttkori emberi kapcsolat és társas együttműködés alapját a kisgyermekkorban szerzett tapasztalatok adják és határozzák meg.

Montessori pedagógia mellett a másik fő szellemiségünk a Pozitív Fegyelmezés, mint innovatív nevelési módszer, mely elterjedésének távolabbi célja, hogy olyan szociális készségeket és képességeket tanítsunk, érzelmi intelligenciát erősítsünk, melyek hosszú távon hozzájárulnak ahhoz, hogy egy gyermek felnőttként is boldog, sikeres, hasznos és tevékeny tagja legyen a társadalomnak.

Alapelvünk, hogy mindig mosollyal, szeretettel, méltósággal és tisztelettel bánjunk a gyerekekkel, megbízva együttműködési és közreműködési képességükben. Mindig a bátorítás és a bíztatás pedagógiáját használjuk, mely erősíti az önbizalom kialakulását.

Lámacuka Montessori Családi Bölcsődénk vezetése, pedagógusai elkötelezettek a montessori és a Pozitív Fegyelmezés módszer mellett. Alapfeltételünk az is, hogy munkatársaink elvégezzék a pedagógusoknak szóló szakmai képzéseket.

Mi ebben hiszünk, erre alapozunk, ezekkel a „módszerekkel” szeretünk!

„Ha elölről kezdeném a gyereknevelést,
Fenyegetés helyett festegetésre használnám a kezemet;
példálózás helyett példát mutatnék;
nem siettetném a gyermeket, hanem hozzá sietnék;
nem a nagyokost játszanám, hanem okosan játszanék;
komolykodás helyett komolyan venném a vidámságot;
kirándulnék, sárkányt eregetnék, réten kószálnék,
bámulnám a csillagokat.
A civakodás helyett a babusgatásra összpontosítanék;
Nem erőszakoskodnék a gyermekkel, hanem a lelkét erősíteném;
Előbb az önbizalmát építeném, azután a házamat;
kevesebbet beszélnék a hatalom szeretetéről;
és többet a szeretet hatalmáról.”

Diane Loomans