Munkatársaink

Több éves tapasztalattal rendelkező, szakképzett munkatársainkkal szívvel-lélekkel dolgozunk azon nap mint nap, hogy mosollyal, szeretettel és jókedvvel töltsük meg a gyerekek hétköznapjait és érdekes játékokkal, életkoruknak megfelelő foglalkozásokkal fejlesszük képességeiket.

Intézményünk vezetése, munkatársai, pedagógusai elkötelezettek a Montessori és a Pozitív Fegyelmezés módszer mellett.

Mi ebben hiszünk, erre alapozunk, ezekkel a „módszerekkel” szeretünk!

 

Berdó Andrea

Intézményvezető

Szerencsésnek mondhatom magam, hisz nap mint nap  édes, a világra rácsodálkozó gyerekek, hálával telt szívű szülők és tiszteletreméltó munkatársak közt végezhetem munkámat. Mindig is a szívvel-lélekkel való hozzáállás kísérte tevékenységeimet.  Célom felelősen és tudatosan képviselni az elfogadást, a  segítség nyújtást és az ehhez tartozó biztonságos környezetet megteremteni.

Legfontosabb számomra, hogy én is hozzájáruljak ahhoz, hogy mindig  nyugodt, szeretetteljes és magas minőségű, igényes szolgáltatást nyújthassunk a hozzánk járó családoknak.  Sok sikerrel és kihívással teli 12 éves intézményvezetői munkám és két csodás gyermekem által folyamatosan  tanulok, fejlődöm és hiszek benne, hogy a Lámacuka egy olyan hely, ami esszenciája annak tudásnak, amely az évek során kiteljesedett.

Fejes Judit

Koordinátor

A gyermekekkel való foglalkozás megvalósult  óvodáskori álmom. 4 gyermek büszke édesanyjaként, a napi munkám is a gyermekek körében telik. Mára meggyőződéssel teli tapasztalatból tudom, hogy az egyik legérzékenyebb periódus mind a gyermek, mind a szülő szempontjából az első közösségbe való beilleszkedés. Az ehhez való segítségadás és támogatás a feladatom, melyben mindent megteszek, hogy a szakmailag kiváló munkatársakat lelkileg és technikailag összefogjam, koordináljam és biztos támasza, segítője legyek a szülőknek is.

Nagyon nagy öröm számomra is, hogy ebben a mind gyermeket, mind felnőttet elvarázsoló csodaszép környezetben, a Lámacuka Családi Bölcsődében teljesedhetek ki munkám során!

Lápossyné Nemessányi Adrienn

Kisgyermeknevelő

“Légy az a felnőtt, akire gyermekként szükséged lett volna.”

Fiatalon ez a mondat hívott a pályára és lettem pedagógus.19 éves pályafutásom alatt megszületett 2 csodálatos gyermekem, akikre nagyon büszke vagyok. 10 évig montessori tanítónő voltam, de egy sorsfordító váltással megtaláltam utam és azóta is montessori módszerrel, de bölcsődés korosztályú  gyermekekkel foglalkozom, akiknek csodás személyiségük, világuk mindig elvarázsol. Igyekszem a legtöbbet átadni nekik, hogy saját kis tempójukban nyíljanak ki, amiben mint egy megtartó erő, segíthetünk nekik fejlődni, a szerető, óvó, bátorító, támogató, a világot feltáró szárnyaink alatt. Szakmai utam kiteljesedéseként
integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzulensként is tevékenykedem, így még jobban  tudom támogatni a hozzánk járó családokat.
Hiszek az ölelés, megnevettetés, odafigyelés, meghallgatás, törődés és bátorítás teremtő erejében és ezen a teremtő nyelven szólok a rám bízott LámaCukás gyerekekhez..

Sipos Csilla

Kisgyermeknevelő

“A gyermekekért születtem!”

Édesanyaként, 26 éves ikerfiúkkal, és 20 éves gyermekekkel eltöltött pályafutásom alapján a legfontosabbnak tartom a biztonságérzet kialakítását.Tudásuk, képességeik szeretetteljes bővítése erre építhető nap mint nap. Rohanó világunkban egy kis “szigetet” szeretek megteremteni a kisgyermekek számára, ami nyugodt, kiegyensúlyozott, bővelkedik figyelemmel és szeretettel! Célom, hogy a rám bízott kisgyermek a bölcsődénkbe lépve úgy érezze, hogy “haza jött”! Nagy öröm számomra, hogy a LámaCuka közösség tagjaként mindezt megteremthetjük nap mint nap, szívvel-lélekkel!

Kacsó Anikó

Kisgyermeknevelő

Több mint 16 éve foglalkozom gyerekekkel bölcsődében és most már el sem tudnám képzelni magam máshol. Két gyermekes édesanyaként a szülők szemszögéből is megtapasztalhattam, hogy mit jelent jó helyen és biztonságban tudni a gyermekemet. Fontos célom megteremteni a gyermekek kiegyensúlyozott, vidám, felhőtlen mindennapjait, s egy olyan közösséget létrehozni, ahol az összetartás, a szeretet, egymás elfogadása, a tisztelet és a harmóniára törekvés van középpontban.Úgy gondolom, hogy a gyermekek érdekében elengedhetetlen az intézmény és családok közötti nyitott és szoros együttműködés, a jó kapcsolat, rendszeres kommunikáció, a gyermekekért vállalt közös felelősség. Minden igyekezetemmel azon vagyok, hogy a rám bízott gyermekeknek az otthon varázsát tudjam nyújtani. Ilyen hely LámaCuka közössége, ahová örömmel tartozom.

Csuzdiné Lehottyán Anita

Kisgyermeknevelő

„Gyermekekkel foglalkozni minden bizonnyal a leghálásabb munka, ami a földünkön osztályrészünkről jutott, de saját tökéletességünket is ez mozdítja előre.”     Brunszvik Teréz

Kislányom születése és édesanyaként megélt élmények, érzések döbbentettek rá arra, hogy a kisgyermeknevelői pálya az, ami nekem rendeltetett, ez a hivatás az, ami számomra szívből jön, aki igazán én vagyok.

Számomra kiapadhatatlan örömforrást jelent nap, mint nap a kisgyermekek között lenni, részt venni a mindennapjaikban, segíteni őket a körülöttük lévő világ megismerésében, felfedezésében. Biztatni, támogatni őket fejlődésükben, képességeik kibontakoztatásában, hozzájárulni ahhoz, hogy életük e meghatározó időszakában mindennapjaikat nyugalomban, szeretetben, vidámságban töltsék, osztozni örömükben, vigasztalni Őket bánatukban csodás életfeladat.

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy nap mint nap azzal foglalkozhatok, ami számomra örömteli és mindennél természetesebb. Külön öröm számomra az, hogy mindezt egy rendkívül jól szervezett munkahelyen, a LámaCuka Bölcsődében tehetem, fantasztikus, szakmailag és emberileg is kiváló kollégák között, kellemes, vidám környezetben, ahová jó belépni minden nap, ahol tisztaság , rend,  vidámság,  jókedv és kedvesség  vesz körül.

Lászlóné Vajna Imola

Segítő munkatárs

Három felnőtt gyermekem és csodás szerető összetartó családom van. Nagy öröm számomra, hogy több éve segítem a háttérben az óvónénik munkáját.

Mikor először léptem a  LámaCukába, úgy éreztem, ez egy mesebeli ház. Vidám színek, napfény, pici asztalok, székek, polcok, izgalmas játékokkal és sok-sok csillogó szemű kisgyerek. Azóta is csodálattal nézem napról napra fejlődésüket, kis személyiségük kialakulását, formálódását. Nagyon szeretek velük játszani, rajzolni, mesélni nekik, beszélgetni, viccelődni velük, egy simogatással, kacsintással, öleléssel, humorral mosolyt csalni arcukra.

Megtiszteltetés számomra, hogy a LámaCuka lelkes csapatához tartozom.

Törő Ágnes

Segítő munkatárs

3 gyermekem születése után 34 évig dajkaként tevékenykedtem egy montessori állami óvódában. Felnőtt gyermekeim által 7 unokával büszkélkedhetek, akik mindennapjaiban aktívan részt veszek. Szeretem magam körül a vidámságot, ezért is szerettem volna mindig is gyerekekkel foglalkozni, hiszen ők az öröm megtestesítői. A harmonikus kapcsolat és a felém áradó szeretetük óriási energiát ad számomra. A gyerekeket nagyon szerető, vidám, pozitív természetű, türelmes, empatikus vagyok és mindig igyekszem munkámmal hozzájárulni, hogy a gyermekek minél tisztább, otthonosabb, biztonságosabb, családiasabb környezetben érezzék magukat. Azt vallom, hogy a gyermekeknek odaadásra, sok szeretetre és mosolyra van szükségük, amit én mindig megpróbálok megadni nekik. Örömmel vagyok évek óta  segítő munkatársa LámaCuka szeretetteli közösségének.